zaterdag 18 januari 2014

Uitkijken naar de zomerOostende "plage"
Snelschets
grafiet op papier
14/14 cm


9 opmerkingen :

 1. Ok Dau ik probeer het nog een keer nadat mijn reactie eerder verdween in de wijdewereldwebwar.
  Ik was vorig jaar in Oostende. Wilde het Delvaux museum graag bezoeken. Stond daar voor de dichte deur omdat het pas in april geopend bleek. Het was daar kaal en koud en leeg in al die reusachtige shoppingwoestenijen. We hebben er een week zo snel mogelijk van het ene museum naar het andere cafe gerend om de snijdende kou van 0 graden te ontwijken. Ons inlevingsvermogen werd nog groter in de loopgraaf van Diksmuide.
  Ja uitkijken naar de zomer. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen.
  Mooi die schets van jou. Doet me denken aan Joop Terheul. Heette dat ook niet Zomerzotheid ?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Uiteraard met hartegroet
  Simen Vrederat

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Simen,

   Wat leuk dat jij niet opgegeven hebt na je eerste reactie. Dank je daarvoor.
   In de winter is het inderdaad erg rustig aan de Belgische kust.
   Toch draagt ze dan mijn voorkeur weg. Je zal me er in de zomer zelden tegen het lijf lopen.
   Er gaat volgens mij niets boven een wandeling aan een desolate vloedlijn op een zonnige winterdag.
   Maar voor de lokale middenstand kan het waarschijnlijk niet snel genoeg zomer zijn...
   Deze schets maakte ik tijdens de paasvakantie van een vroege zonnebaadster. Ik kreeg het al koud als ik naar haar keek ;-)

   Wat Blogger betreft zijn er wel vaker problemen met reageren heb ik al gemerkt. Ook publiceren op OBA lukt de laatste tijd meer niet dan wel. Zelfs Ina mailde me onlangs dat ze er moedeloos van wordt, daarom heb ik het maar opgegeven om hen nog langer lastig te vallen met de vraag om het handmatig in orde te brengen. Nogmaals verkassen zie ik niet zitten, dus wordt het maar de bots met de buil en hoop ik dat mensen die me graag willen volgen zich zullen abonneren op mijn verschillende blogpagina's, om te zien wat er nieuw verschijnt.
   Dank voor je bezoekje en nog een fijne "zon"dag gewenst van

   - Dauw -

   Verwijderen
  2. Ik meende dat Joop Terheul een mij nog onbekend Nederlands schilder was. Ben het dus even gaan opzoeken en denk dat ik de tekening heb gevonden die je bedoelde. Het ligt aan haar houding, is het niet?

   Verwijderen
  3. Heb de Google-images ook nog eens doorgekeken. Boeken van Cissy van Marxveld die mijn zusjes vroeger lazen. Er was er inderdaad eentje die een Zomerzotheid heette. Ik las het niet, stel je voor, ik was een jongen. Maar de illustraties vond ik mooi. In een fin de siecle stijl. Langbenige meisjes met altijd van dat soort charleston-jurkjes aan. Het moeten de uitgaven van Valkhof zijn geweest. Want bijgaande omslag is de enige die ik herken.

   http://www.geheugenvannederland.nl/?/nl/items/GBR02:151626359


   Verwijderen
  4. P.S.
   Ik las liever Uilenspiegel die als ik mij niet vergis uit Damme afkomstig was.

   Hartegroet,
   Simen Vrederat

   Verwijderen
  5. Ik had nog nooit van Joop Terheul gehoord tot nu, noch van de schrijfster en vraag me nu af of dat een ernstig hiaat in mijn cultuur betreft of niet :-)
   Tijl Uilenspiegel ken ik vanzelfsprekend wel, mijn vader was ook dol op zijn fratsen. Mijn ouders hebben een boekensteun in de vorm van Tijl en Nele in hun huis staan, die me vroeger als kind erg fascineerde (allicht door de verhalen die ze me erover vertelden) en in de boekenkast staat daar vast ook nog wel ergens een exemplaar van zijn avonturen.
   In de versie van De Coster was hij, naar ik me goed herinner, inderdaad een Vlaamse volksheld verbonden met Damme, maar blijkbaar was hij daarvoor ook al een historische figuur uit een Duitsland van lang, heel lang geleden... (las ik net bij het verifiëren, op Wikipedia). Tja, eigenaardig is dat niet, ons beider verleden is best wel verweven met elkaar natuurlijk ...

   Warme groet en dank je voor je tijd
   Dauw

   Verwijderen
 3. Mooi weer!!
  Met zo weinig lijnen...
  Ja dat reageren is niet gebruiksvriendelijk op blogger :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, lieve Svara.
   Wat is bij jou precies het probleem wanneer je hier wil reageren?
   In de instellingen heb ik nochtans alle deuren wagenwijd open gezet. Geen woordverificaties, geen moderaties, iedereen mag reageren zonder restrictie, zelfs anoniem, ik weet dus echt niet wat er precies fout loopt wanneer mensen hier een boodschap willen achterlaten en dat niet blijkt te lukken...

   Het is, zoals ik hierboven al aanhaalde, eveneens een probleem voor mij om op OBA te publiceren. Op de één of andere manier wordt mijn abonnement daar telkens opgezegd. Door wie of wat weet ik niet. Wat er tegen aan te vangen is, weet ik nog minder. Ik neem het maar voor lief en blog dus voorlopig verder zonder OBA ...

   Liefs van Dauw

   Verwijderen

Laat gerust een krabbeltje achter op de muur. Of schrijf iets op het vensterglas.

- Dauw -